Keukens

Geschreven door Super User

Nooter-Nimaform heeft nu ook Sauna's in zijn assortiment opgenomen.

 

Infrarood sauna:

 

Een infraroodcabine ziet er uit als een traditionele sauna, maar biedt een totaal andere ervaring.

De werking va infraroodsauna is heilzaam bij huid- en spierziektes, spier- en rugpijn, hoge bloeddruk, spanning en nervositeit. Ook val u af tijdens een sessie in uw infraroodsauna!. Door het transpireren ontstaat een hoge verbranding van caloriën, hetgeen wat bij regelmatig gebruik van de infraroodsauna leidt tot gewichtsverlies en wie wil er nu niet op zo'n gemakkelijke manier wat pondjes verliezen? Infraroodsauna's zijn voorzien van een comfortabele rugsteun, zit/ligbank, handdoekrek en legplanken voor (verkoelende) drankjes. In een gewone sauna wordt de warmte via luchtcirculatie op het lichaam overgebracht. Dit vereist een zeer hoge omgevingstemperatuur van 85 tot 100 graden. De verdamping van water op warme stenen met de hitte draaglijker maken. In een infraroodsauna gaat er veel minder energie verloren. 80% van de warmtestraling werkt direkt op het lichaam in. Hierdoor kan de temperatuur beperkt blijven tot een heerlijke warmte. De infraroodstraling dringt diep in de huid en zorgt ervoor dat u zeer snel transpireert.

 

Veiliger:

 

De droge, comfortabele warmte van een infraroodcabine is geschikt voor iedereen*. Ook kinderen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid kunnen nu op een meer beschermde manier van een infrarood cabine genieten.

Al sinds 1967 gebruikte de Japanse dokter Ishikawa deze behandeling voor diverse medische aandoeningen. De infraroodtechnologie in de infraroodsauna werkt ontspannend. Zo kun u ook heerlijk relaxen en genieten van het leven. Probeer het zelf. Studies hebben aangetoond dat infraroodwarmte heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten*.

 

Let op!, raadpleeg voor gebruik altijd eerst uw huisarts.

Sneller:

 

Reeds na een opwarmingstijd van enkele minuten is de infraroodcabine klaar voor gebruik. Bij een traditionele sauna duurt het circa 15 tot 30 minuten alvorens de noodzakelijke temparatuur is bereikt. Dit vertaalt zich ook in een lager energieverbruik.

 

Het genot van de infraroodsauna:

 

De zon heeft een weldadige werking op de mens. Zij schenkt ons energie en verwent ons met haar warmte stralen. Verantwoordelijk hiervoor zijn de onzichtbare en ongevaarlijke infraroodstraling ui het zonnespectrum. Deze stralen hebbn de eigenschap het lichaan direct en diepgaande te verwarmen, zonder de omgevingstemperatuur onnodig te verhogen. Denk maar aan het zalige warmtegevoel tijdens een zonnige winterdag.

In een infrarood cabine ervaart u dezelfde aangename stralingswarmte. Een uniek systeem dat eenvoudig bij u thuis worden geplaatst.

 

U kan er met het hele gezin dagelijks gebruik van maken, want een volledige sessie duurt niet langer dan 30 minuten.

 

De dieptewerking van de infraroodstraling stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen goed gevoel van behaagelijkheid.

 

De zuiverende werking van de infraroodsauna cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem. Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten. De warmtestraling verlciht ook spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), zowel spanning, zwelling en stijfheid van de spieren. Door in het lichaam veel warmte op te wekken (zoals een kunstmatige koortsreactie) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd. Hierdoor verbetert de totale weerstand. Een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houdt u heerlijk fit en gezond. Het is dé ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie te "tanken" in een rustgevende omgeving.

 

 

Bon: Health Wave Sauna company

Categorie: